sâmbătă, 10 aprilie 2010

Riscul

Cand infruntam o decizie, indiferent cat de mica ar fi, cu totii facem acelasi lucruri. Ne calculam riscurile. Unele jocuri sunt sigure, dar altele…sunt intunecate. Sa iti asumi riscuri, sa te scufunzi in ele, vine mai natural la unii decat la altii.

Am auzit ca lumea poate fi impartita in doua tabere: stelele rock care fac muzica si carausii care instaleaza echipamente…nu ai curaj, nu e nici glorie.
Unii spun « da », altii spun « nu ». Unii spun ca « nu » e pentru lasi. Oamenii care isi asuma riscuri sunt cei care sunt recompensati.
Dar, cateodata cel mai mare risc poate fi acela sa avem curajul de a spune “nu”. « A fi curajos, nu inseamna a te arunca inainte in orice primejdie, cu orice risc, ci a fi hotarat sa fii intodeauna de partea adevarului », spunea un filosof candva.
Marea dragoste si marile realizari implica un mare risc. Pentru a lasa riscul sa intre in viata noastra iti trebuie flexibilitate si o doza de nebunie. Van Gogh se intreba ca ce ar fi viata daca nu am avea curajul sa riscam ceva.

Riscul. Ce simtim noi legat de asta, spune multe despre noi. In fiecare zi, de fiecare data, calculam si evaluam, dezbatem si decidem. Dar atunci cand o faci, atunci cand vine vorba de risc, singurul lucru care conteaza este sa iei decizia care este cea mai buna pentru tine.

2 comentarii:

  1. Imi pare rau ca nu mai am nr tau de mobil. incerc sa dau de Iuliana ca sa te gasesc ca am observat ca pe messenger nu mai intri. am un nou id sa imi dai add. ms colega ta de facultate .Sorina

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant ce scrii. Mai cistesc :)

    RăspundețiȘtergere